Dva lica preminula od posledica kovid infekcije u Pirotskom okrugu

0
78

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, dva lica su preminula od posledica kovid infekcije u Opštoj bolnici – jedno iz Babušnice i jedno iz Dimitrovgrada. Prema poslednjem preseku, na teritoriji Pirotskog okruga registrovano je još 14 slučajeva koronavirusa: u Pirotu 8, u Dimitrovgradu 5 i u Beloj Palanci 1.

U oktobru je registrovano 2.439 pozitivnih lica, a u novembru 1.207, što je za 50 odsto manje u odnosu na oktobar, dok su od početka decembra evidentirana 343 slučaja zaraze.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 21 pacijent: po 6 iz Pirota i Bele Palanke, 4 iz Dimitrovgrada, 3 iz Babušnice i 2 iz Doma za stare.

U Zavodu napominju da je u Pirotu, Dimitrovgradu i Babušnici stopa oboljevanja u padu, dok je u Beloj Palanci najveći rizik za prenošenje virusa.

Sa jednom dozom u okrugu je vakcinisano 54,2 odsto stanovništva, a sa dve doze 52,7 odsto. Najviše vakcinisanih je u Pirotu 57 odsto, potom u Beloj Palanci 52,4 odsto i u Dimitrovgradu 52,3 odsto, dok je u Babušnici najmanji obuhvat vakcinacijom – 44,1 odsto. U Zavodu kažu da je trećom dozom imunizovano 30 odsto građana.

Epidemiološka situacija na području Pirotskog okruga je nepovoljna sa tendencijom stabilizacije.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 16. decembar možete pogledati OVDE.

A. Todorov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“