U četvrtak godišnja izložba Udruženja likovnih stvaralaca Dimitrovgrad

0
49

U susret Novoj godini u galeriji “Metodi Meta Petrov” u četvrtak, 16. decembra biće otvorena tradicionalna godišnja izložba Udruženja likovnih stvaralaca Dimitrovgrad (ULSD). Biće to prilika da se poklonici umetnosti upoznaju sa najnovijim likovnim kreacijama članova ovog udruženja, koje je ostavilo veliki trag u kulturnom nasleđu malog, ali po broju umetnika bogatog grada.

“Ova tradicionalna postavka koju priređujemo je svojevrsni novogodišnji umetnički poklom gradu. Svoja dela rađena uglavnom u tehnici ulje na platnu izložiće desetak slikara, te ovom prilikom pozivam sve ljubitelje likovne umetnosti da dođu na otvaranje izložbe i da se zajedno družimo”, izjavio je za FAR Dejan Dimitrov Puškin, predsednik udruženja.

Udruženje likovnih stvaralaca Dimitrovgrad više od dve decenije zauzima značajno mesto na kulturnoj sceni Dimitrovgrada, kako svojim trajanjem i kvalitetom, tako i raznolikošću likovnog izraza koji neguje,

Dosadašnji umetnički opus ovog udruženja, koje je osnovano 1997. godine, predstavljen je na više samostalnih izložbi u Srbiji i Bugarskoj, a najveću pažnju javnosti privlači njihova godišnja izložba u dimitrovgradskoj galeriji.

Otvaranje postavke ULSD-a zakazano je za četvrtak, 16. decembar u 18:00 časova.

P. Videnov

Foto: T. Aleksov (arhiva FAR-a sa izložbe ULSD-a 2017. godine)

Vest preuzeta sa portala „Far“