U Pirotu najveći broj obolelih i umrlih od koronavirusa od početka epidemije

0
33

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Pirotu razmatrana je epidemiloška situacija, problemi u radu zdravstvenih ustanova, imunizacija stanovništva i organizacija obrazovnog proceca u školama. U saopštenju Štaba se navodi da je registrovan najveći broj obolelih, hospitalizovanih i umrlih osoba od početka epidemije.

Navodi se da je od početka oktobra, Grad Pirot u crvenoj zoni sa procenjenim najvećim stepenom rizika od prenošenja virusa.

bebe rođene u oktobru

Zdravstvene ustanove u gradu rade pod velikim pritiskom.

Broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja na dnevnom nivou je preko 300, a u kovid ambulanti Dečjeg dispanzera dnevno se pregleda oko 120 dece.

Zbog bolesti odsutno je osam lekara Doma zdravlja, a u Opštoj bolnici Pirot 16 zdravstvenih radnika.

Na bolničkom lečenju je trenutno 55 osoba obolelih od koronavirusa i svakodnevno se povećava broj hospitalizovanih, kaže se u saopštenju.

Štab je razmatrao i predlog angažovanja volontera oko trijaže pacijenata u ambulantama. Obuhvat stanovništva imunizacijom u gradu je 54,5 posto, saopštava Štab.

Jedan od predloga je i organizovanje mobilne ekipe za imunizaciju. Članovi štaba su dobili zadatak da razmotre mogućnost realizacije ovog predloga, kaže se u saopštenju.

Kad je reč o radu škola, Štab na nedeljnom nivou predlaže modele nastave za sve škole na području grada, kaže se, pored ostalog, u saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije i apeluje na građane da imaju razumevanje i strpljenja u ovoj teškoj situaciji i da je nephodno ubrzati proces vakcinacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

TagoviVest preuzeta sa portala „Nova S“