Pirotski biciklisti uspešno pradstavili Srbiju na velikom takmičenju u Turskoj

0
23

Na prestižnom takmičenju u drumskoj trci biciklista “Gran Fondo”, koje je odžano u turskom gradu Kaš, u ekipi Srbije, od pet takmičara, bili su i biciklisti pirotskog Kluba “Bike M”, Bratislav Đorđević i Miloš Jovanović. U konkurenciji od preko 150 takmičara iz nekoliko zemalja pirotski takmičari uspeli su da obe trke privedu kraju i osvoje zadovoljavajuće rezultate. Bratislav Đorđević je u prvoj trci zauzeo 74. poziciju na trasi dugačkoj 54 kilometra, a sutradan, u drugoj vožnji, na stazi dugačkoj 58 kilometara zauzeo 27. poziciju, što je izvrstan rezultat.

Za pirotske takmičare, koji su uspešno predstavili svoj grad i Srbiju na velikom takmičenju, ovo je bila prva drumska trka. Trebalo je pripremiti se za nove uslove vožnje, s obzirom da se bave brdskim, odnosno planinskim biciklizmom.

“Nismo se baš najbolje pripremali za ovo takmičenje, nije bilo dovoljno vremena, ali smo ipak uspeli da i Miloš i ja obe trke privedemo kraju i dobijemo priznanja, odnosno medalje za uspešan završetak trka. Neposredno pre odlaska kupio sam adekvatnu biciklu za drumsku trku. Dve i po nedelje su trajale pripreme, ovde u Pirotu, i veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom. Da nije bilo pada u drugoj trci verovatno bih zauzeo bolju poziciju” – izjavio je Bratislav Đorđević.

Odlazak na takmičenje u Turskoj organizovao je Biciklistički savez Srbije.

 

 Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“