Punoletnim građanima od 1. novembra isplata 30 evra

0
25

Od 1. novembra krenuće isplata 30 evra novčane podrške svim punoletnim građanima Srbije koji su se za tu vrstu pomoći već prijavili, što se sprovodi u okviru trećeg paketa ekonomske podrške privredi i građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije koronavirusa, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ministar finansija Siniša Mali kaže da građani ne treba da se prijavljuju za 30 evra koje će dobiti u novembru jer su se za njih prijavljivali u maju, kada im je, takođe uplaćeno po 30 evra. Dodao je da 15. novembra počinje prijavljivanje za dodatnih 20 evra pomoći za one koji se nisu prijavili za 30+30 evra, a ispunjavaju potrebne uslove ili koji su u međuvremenu postali punoletni.

Penzioneri i svi koji su se već prijavili za 30+30 evra, za dodatnu pomoć od 20 evra ne treba da se prijavljuju, već će im ona biti automatski isplaćena u decembru, objasnio je ministar i najavio da će penzionerima početkom sledeće godine biti isplaćeno i dodatnih 20.000 dinara.

Mali je napomenuo da je za tri paketa pomoći prošle i ove godine država izdvojila približno osam milijardi evra, što je pomoglo da se očuvaju radna mesta i proizvodni kapaciteti.

Prema njegovim rečima, u naredne dve nedelje biće poznato koliko će biti povećanje penzija i plata u javnom sektoru, a od 1. januara će biti uvećana minimalna zarada za 9,4 procenta, odnosno biće veća od 35.000 dinara, stoji na sajtu Vlade Srbije.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“