VIDEO: Zapažen nastup KUD-a “Caribrod” na festivalu u Herceg Novom

0
32

Kulturno-umetničko društvo “Caribrod” imalo je zapažen nastup na Međunarodnom festivalu folklora “S pesmom i igrom kroz Herceg Novi”, koji se održava u poznatom crnogorskom letovalištu na obali Jadranskog mora.

Članovi KUD-a u pratnji narodnog orkestra izveli su “Šopske igre” i “Igre iz Leskovca” i još jednom uspešno pokazali kvalitet i tradicionalne folklorne vrednosti.

“Čast nam je što smo deo ovog međunarodnog festivala, a posebno što su brojni turisti i ljubitelji folklora bili oduševljeni našim nastupom. Zadovoljni smo prijemom publike, organizacijom ove manifestacije i druženjem sa folkloristima iz različitih zemalja”, rekao je u telefonskom razgovoru specijalno za FAR Dalibor Dadi Gligorov, umetnički rukovodilac KUD-a Caribrod.

Na večernjem koncertu tokom predstavljanja dimitrovgradskog kulturno-umetničkog društva nastupili su i dečji hor “Cvrkutići” iz grada domaćina, KUD “Janj” iz Bosne i Hercegovine, KUD “Spasovdanski vez” iz Srbije i “Ensemble” iz Rumunije.

Bilo je to prvo gostovanje KUD-a “Caribrod” nakon duže pauze zbog epidemije koronavirusa, ali i nagrada i letnji odmor za folkloriste, koji će u Herceg Novom ostati do 19. avgusta.

Gligorov kaže da su članovi KUD-a bili na krstarenju Jadranskim morem i u poseti kulturno-istorijskim znamenitosima.

Festival folklora u gradu “sunca kako nazivaju ovo veoma posećeno letovalište u Crnoj Gori je revijalnog karaktera, učestvuju ansambli iz mnogih država, a manifestaciju organizuje Stari Grad Herceg Novi i TD Zelenika.

STV iz Herceg Novog snimio je atmosferu sa nastupa KUD-a Caribrod.

P. Videnov

Foto: iz albuma Dalibora Gligorova

Vest preuzeta sa portala „Far“