Gudački kvartet Allegro & Bojan Mladenović 10. avgusta na Nišvilu

0
33

Poznati niški gudački kvartet “Allegro” i solista na harmonici Bojan Mladenović održaće u utorak, 10. avgusta od 20:00 časova, koncert u okviru River programa ovogodišnjeg Nišvil džez festivala.

Oni će premijerno izvesti džez, evergrin i tango kompozicije, kao i šansone, rusku i napolitansku tradicionalnu muziku iz zbirke “40 Beautiful Songs For String Quartet” koju je napisao i aranžirao Slobodan Jevtić.

Gudački kvartet “Allegro” postoji od 2014. godine i do sada je uspešno nastupao na brojnim koncertima, svečanostima i festivalima, a Bojan Mladenović je profesor departmana za muzičku umetnost Akademije umetnosti u Nišu.

Violistkinja kvarteta Saška Stojanov Krstić je poreklom iz Dimitrovgrada iz stare muzičke familije. Završila je Fakultet muzičke umetnosti i magistarske studije u Skoplju, dugogodišnji je član Niškog simfonijskog orkestra i zamenik grupe viola. Pored toga, član je orkestra “Amoroso” iz Leskovca i gudačkih sastava u zemlji i inostranstvu. Svirala je u prestižnoj koncertnoj dvorai Palau de la Música Catalana u Barseloni, a tokom juna ove godine na večernjem koncertu u okviru festivala Skopsko leto.

Saška Stojanov Krstić kaže za FAR da će publika uživati u melodijama razvnorsnih muzičkih žanrova u kombinaciji gudača i harmonike i poziva sve ljubitelje dobre muzike da dođu na Nišvil i na koncert 10. avgusta u Nišu, a posebno svoje zemljake iz Dimitrovgrada i okoline.

U sastavu gudačkog kvarteta Allegro su i Stanislava Alađozovski (violina), Miljana Hristov (violina) i Aleksandra Petrović (violončelo).

Ova muzička grupa učestvovala je na snimanju popularne pesme i spota za Jelen pivo “Naša stvar” zajedno sa još 11 orkestara iz Srbije, a predstavila se koncertom i publici u Dimitrovgradu povodom Dana opštine.

P. Videnov

Foto: iz albuma Saške Stojanović Krstić

Vest preuzeta sa portala „Far“