Priznanje Pirotskim vestima za najbolji promotivni ekološki film na Vrmdža festu 2021

0
25

Kratki dokumentarni film “Topli do, srpsko carstvo vodopada ponovo se rađa” u produkciji Pirotskih vesti, laureat je nagrade za najbolji promotivni ekološki film na petom Internacionalnom festivalu Vrmdža fest 2021.

Film je deo serijala “Dokument”, čiji je autor Aleksandar Ćirić, a snimatelj i montažer je suradnik Pirotskih vesti Stefan Ćirić, jedan od najtalentovanijih mladih videografa iz Pirota.

“Priznanje je veliki podstrek za nas. Reč je o serijalu koga snimamo sopstvenim snagama, a u okviru koga se obrađuju na dokumentaran način teme koje će biti aktuelne, uslovno rečeno 10-20 i više godina. Pokušavamo da na kreativan način sačuvamo fragmente sadašnjosti za budućnost. Nagrada je još veći podstrek da nastavimo sa radom, a pre svega, prava motivacija su nam izuzetne reakcije javnosti, mejlovi podrške, i zahvalnosti, koje dobijamo svakodnevno”, kazao je za specijalno FAR autor serijala i urednik Pirotskih vesti Aleksandar Ćirić.

Uručenje nagrada na festivalu turističkog i ekološkog dokumentarnog filma Vrmdža fest 2021 biće održano 24. jula u istoimenom selu u opštini Sokobanja.

Ekipa FAR-a čestita kolegama iz Pirotskih vesti na ovom zasluženom priznanju.

P. Videnov

Foto: Pirotske vesti

Vest preuzeta sa portala „Far“