Uređuje se deonica puta od brane HE “Pirot” ka Mrtvačkom mostu

0
36

Sanacija tri klizišta na putu ka Toplom dolu uskoro će početi. Posle dve neuspele javne nabavke treća je uspešno realizovana i posao je poveren Preduzeću “Piksi” . Reč je o zahtevnom poslu, kaže Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta u Pirotu. Zbog specifičnosti poslova saobraćaj će morati da bude obustavljen u vreme izvođenja radova i odlučeno je da se za saobraćaj osposobi deonica od Brane HE “Pirot” prema Mrtvačkom mostu.

“Reč je o deonici dugačkoj 3,2 kilometra, a na Toplodolskoj reci uradiće se cevasti propust da bi se omogućila veza sa te strane prema selima Zaskovci i Topli Do. Trenutno se radi uređenje ovog dela puta koji se do sada nije koristio i dosta je zapušten. Bilo je najpre potrebno prokrčiti deonicu, a sada je počelo nasipanje odgovarajućim materijalom. Nadamo se da će početkom sledeće nedelje radovi biti završeni i da se krene sa glavnom investicijom” – rekao je Svilarov.

Vrednost radova na sanaciji klizišta je 24,4 miliona dinara. Deo sredstava obezbedilo je resorno ministarstvo, a veći deo finansiraće se iz budžeta grada. Sanacija podrazumeva izgradnju tri potporna zida visine do pet metara dužne od 25 do 45 metara. U tom delu biće proširena i asfaltirana saobraćajnica.Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“