NSZ o efektima Virtuelnog sajma zapošljavanja, u Pirotskom okrugu zaposleno 26 lica

0
20

Prateći aktuelne trendove u oblasti digitalizacije i informaciono-komunikacionih tehnologija, Nacionalna služba za zapošljavanje je 20. maja organizovala Virtuelni sajam zapošljavanja. Kako je navedeno u saopštenju za javnost, na sajmu koji je održan uz podršku globalnog Programa „Migracije i razvoj“, učestvovalo je 70 većih kompanija iz Srbije, a registrovalo se 7.500 tražilaca zaposlenja, od čega 5.380 lica sa evidencije NSZ-a.

Kod poslodavaca koji su učestvovali na ovoj sajamskoj manifestaciji zaposleno je 125 lica, a ukupan broj zaposlenih nakon učešća na sajmu je 1.485, kažu u NSZ-u.

Sa područja Filijale Pirot na sajmu je učestvovala kompanija „D-company“ iz Babušnice sa kadrovskim potrebama za CNC programerima, operaterima na CNC glodalici i operaterima na CNC strugu. U sajam se uključilo 140 tražilaca zaposlenja iz Pirota, Babušnice, Dimitrovgrada i Bele Palanke, od kojih je 100 žena. Evidentirano je zaposlenje 26 lica, od kojih 1 kod poslodavca koji je učestvovao u radu sajma, kažu u Filijali Nacionalne službe za zapopljavanje u Pirotu, istakavši da se u narednom periodu očekuju dodatni efekti održanog sajma, kroz dalje povećanje zapošljavanja.

“Uzimajući u obzir pozitivne efekte sajma, kao i veliki broj popunjenih Upitnika o zadovoljstvu učesnika Virtuelnog sajma, sa pohvalnim komentarima, Nacionalna služba za zapošljavanje i u narednom periodu planira sprovođenje novih sajamskih manifestacija u digitalnom formatu i drugih inovativnih pristupa u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja koji pružaju nezaposlenim licima mogućnosti za zapošljavanje, a poslodavcima obezbeđuju kompetentne kadrove”, navodi se u saopštenju.

P. Videnov (izvor: Nacionalna služba za zapošljvanje – Filijala Pirot)

Foto: NSZ

Vest preuzeta sa portala „Far“