Voda za piće neispravna u Beloj Palanci, cisterni još nema na ulicama

0
5

Zbog zamućenja izvorišta “Vrelo“ voda iz gradskog vodovoda u Beloj Palanci nije ispravna za piće, pa se rešenjem sanitarnog inspektora ona može koristiti jedino kao tehnička. Dok predsednik Opštine Goran Miljković kaže da se radi na obezbeđivanju cisterni, građani javljaju da njih – još nema.

Nakon obilnih padavina koje su zahvatile teritoriju Bele Palanke, došlo je do izlivanja bujičnih vodotokova koji su naneli štetu u desetak mesnih zajednica, a probleme sa vodom imaju ona naselja koja se snabdevaju iz gradskog vodovoda.

Iako direktor Komunalnog preduzeća Komnis Miloš Pavlović kaže da ne može da odgovara na pitanja novinara Južnih vesti, lokalna Ustanova kulture Remezijana prenosi da je stepen mutnoće na izvorištu i u gradskoj vodovodnoj mreži iznad granice, pa se voda ne sme se koristiti za piće i spremanje hrane.

Takvo stanje biće dok Zavod za javno zdravlje analizama ne utvrdi ispravnost.

Na novinarska pitanja nije odgovorio ni predsednik Opštine Goran Miljković, koji je ipak za Ustanovu kulture Remezijana rekao da se radi na obezbeđivanju cisterni sa pijaćom vodom za stanovnike Bele Palanke i za meštane sela Tamnjanica, gde takođe postoji problem sa vodosnabdevanjem.

Inače, tokom vikenda na teritoriji Bele Palanke palo je oko 126 litara po metru kvadratnom, a u toj opštini proglašena je vanredna situacija zbog poplava. Voda je najviše problema napravila u mesnim zajednicama Klisura, Sinjac, Ljubatovica, Klenje, Telovac, Moklište, Donji i Gornji Rinj.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“