PONOVO POPLAVLJEN PIROT U celom gradu nije bilo struje, voda prodrla u podrume (VIDEO)

0
29

Jako nevreme večeras je zahvatilo više mesta u Srbiji, a protutnjalo je i kroz Pirot.

Za sada još nema zvaničnih informacija o posledicama, ali je za kratko vreme pala velika količina kiše.

Zbog jakih padavina pojedine gradske ulice bile su pod vodom, javlja Tanjug. U kasnim popodnevnim satima došlo je i do nestanka struje na oko pola sata u celom gradu, ali je snabdevanje električnom energijom brzo normalizovano.

Kako javlja Pirot info, nevreme je najveće probleme izazvalo u naselju Šesti kolosek.

Ogromna količina kišnice koja se sjurila Ulicom Kapetana Karanovića, napravila je akumulaciju, jer kišna kanalizacija nije mogla da primi bujicu. Put ka naselju Radin Dol je bio u prekidu, a retki vozači automobila i par đžipova su ipak uspeli „da preplivaju“, a da im se motori ne ugase nasred jezerceta.

Žitelji ovog dela grada redovno imaju ovakav problem prilikom svake bujice koja se svoje vremeno izlivala u korito Gradašničke reke, navodi Pirot info. Od kad je postavljena rešetka kod provalijske rampe, kišnica redovno izaziva ovakve probleme od kojih strepe u Radindolu, ali i žitelji Vidovdanske ulice.

Zbog jakog vetra i pljuska u periodu između 17.30 i 18.15 sati došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom. Oba dalekovoda bili su jedno vreme u prekidu, piše pirotski Puls online.

Voda je prodrla u podrume, a zbog nevremena je otkazan večerašnji koncert gudačkog kvarteta „Dinamika music“ za sutra.

Prema poslednjoj najavi meteorologa, u naredna dva sata u većem delu Srbije mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a samo na jugozapadu suvo.Vest preuzeta sa portala „Blic“