Asfaltiran put od skretanja za Poganovo do tunela ispred sela Vlasi, u toku letnje održavanje lokalnih puteva

0
20

Na deonici državnog puta II a reda broj 223, od skretanja za selo Poganovo do tunela ispred sela Vlasi, postavljen je prvi noseći sloj asfalta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 189-1024x683.jpg

Pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad Žan Conević kaže za FAR da je reč o delu puta u dužini od 1.020 metara i širine 5 metara, gde je postavljeno 6 cm asfalta. Conević dodaje da je investitor ovih radova firma “Koridori Srbije”, a izvođač “Drumovi A&D”.

Prema njegovim rečima, na teritoriji opštine Dimitrovgrad u toku su intenzivni radovi na letnjem održavanju lokalnih putnih pravaca. Za ovu namenu iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 6 miliona i 900 hiljada dinara, a mehanizacija Javnog preduzeća “Komunalac”, koja izvodi radove, je trenutno u rejonu Visoka na Staroj planini.

This image has an empty alt attribute; its file name is 190-1024x683.jpg

U selu Kamenica obavljeno je nasipanje i valjanje puta, čišćenje kanala i seča niskog i visokog rastinja. U selu Braćevci, stotinak metara ispred mosta, postavljen je cevasto-pločasti propust za odvođenje atmosferskih voda, čime je rešen dugogodišnji problem meštana, a takođe je uređen lokalni putni pravac ka tom staroplaninskom selu, ističe Conević.

Mehanizacija se nakon toga seli u Boljevdol, gde će biti obavljeno uređenje puta, a u samom selu u blizini nekadašnje škole biće postavljen cevasti propust za odvod vode.

Conević naglašava da će uskoro biti asfaltirana deonica lokalnog putnog pravca od raskrsnice na državnom putu II a reda broj 221 ka selu Gornji Krivodol, u dužini od 180 metara. Na taj način ova problematična deonica puta biće asfaltirana, a uslovi za odvijanje saobraćaja od Donjeg ka Gornjem Krivodolu biće znatno poboljšani.

Pomoćnik predsednika opštine kaže da se u okviru druge fare radova krenulo i sa kompletnom rekonstrukcijom deonice držanog puta II b reda broj 429 od sela Verzar ka Lukavici.

P. Videnov

Foto: iz albuma Žana Conevića

Vest preuzeta sa portala „Far“