U utorak sednica Kriznog štaba, istog dana u Dimitrovgradu zaseda Operativni tim Štaba za vanredne situacije

0
11

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je da će u utorak, 13. jula biti održana sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti reči o trenutnoj epidemijskoj situaciji, ukazavši na to da je lekarski deo tog tela zabrinut zbog eventualnog novog talasa koronavirusa i slabe imunizacije, objavljeno je na sajtu Vlade.

Brnabić je rekla da se nastavlja praćenje brojki u vezi sa imunizacijom i epidemijom na dva sata, kao i situacije po gradovima i opštinama. Prema njenim rečima, najsigurnija situacija je tam gde postoji veći procenat vakcinisanih.

Premijerka je rekla da nije važno samo da se pređe 50 odsto punoletnih vakcinisanih građana, već da je potrebno ponovo apelovati na mlade da se vakcinišu i istakla da će Nacionalno telo za imunizaciju (NITAG) završiti 23. jula svoje studije o potrebi treće doze, pri čemu će Kriznom štabu dati odgovarajuću preporuku do 1. avgusta.

Zbog naglog porasta broja zaraženih od Covida-19 u Dimitrovgradu, predsednik opštine Vladica Dimitrov zakazao je za utorak, 13. jul sednicu Operativnog tima Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Iz kabineta predsednika opštine je saopšteno da će na sednici biti razmotrena epidemiološka situacija i donete nove mere, a pre svih ograničenje rada ugostiteljskih objekata i strože mere kontrole primene protivepidemijskih mera u njima.

P. Videnov (izvor: srbija.gov.rs / kabinet predsednika opštine Dimitrovgrad / FAR)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“