Đačima iz Dimitrovgrada treća nagrada na konkursu “Programiraj svoj uspeh”

0
16

Petočlani tim učenika Osnovne škole “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada pod mentorstvom nastavnice informatike i računarstva Daniele Kostov-Pejčev, osvojio je treću nagradu na konkursu “Programiraj svoj uspeh”. Njima je nagrada pripala u kategoriji “IKT i Digitalna pismenost” za prezentaciju pod nazivom “Tragom Plave grobnice”.

Učenice osmog razreda koje su učestvovale na konkursu su Anđela Gligorov, Petra Dimitrov, Lara Ivanov, Sara Jelenkov i Jovana Stošić.

Nastavnica informatike i računarstva Daniela Kostov-Pejčev nije krila zadovoljstvo osvojenom nagradom, istakavši za FAR da je ova prezentacija nastala početkom godine u vreme vanrednog stanja zbog pandemje koronavirusa i kada se nastava u školi odvijala onlajn.

This image has an empty alt attribute; its file name is 121-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 122-1-1024x683.jpg

Za najbolje primere projektne nastave informatike i računarstva u prošloj školskoj godini. učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola i njihovim nastavnicima-mentorima nagrade i priznanja su 9. jula na prigodnoj svečanosti u Beogradu uručili premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. Nagrade su dodeljene u katetorijima “Računarstvo” i “Informaciono-komunikacione tehnologije i Digitalna pismenost”.

Na svečanosti je naglašeno da je Srbija ove godine, kao jedna od malobrojnih zemalja u svetu koja ima obavezan predmet informatike u osnovnim školama, dobila prvu generaciju od 67.000 digitalno pismenih svršenih osnovaca.

Privredna komora Srbije i Fondacija “Petlja”, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raspisali su u maju konkurs “Programiraj svoj uspeh” u cilju obeležavanja završetka školovanja prve generacije digitalno pismenih učenika koji su imali obavezan predmet Informatika i računarstvo od petog do osmog razreda.

P. Videnov

Foto: iz albuma D. Kostov-Pejčev / srbija.gov.rs

Vest preuzeta sa portala „Far“