Funkcioner SNS Darko Glišić proglašen za počasnog građanina Bele Palanke

0
32

Zbog, kako je obrazloženo, velikog doprinosa u pružanju pomoći tokom januarskih poplava na teritoriji Bele Palanke, kao i za izuzetna humana dela i za veliki doprinos u izgradnji kvalitetnijeg života građana, ova opština na jugu zemlje dodelila je zvanje Počasnog građanina predsedniku Opštine Ub i predsedniku Izvršnog odbora SNS-a Darku Glišiću.

Povodom 5. jula, Dana opštine Bele Palanka, održana je svečana akademija na kojoj su dodeljena opštinska priznanja, a pored Glišića, dodeljene su i zahvalnice predstavnicima drugih opština, gradova i institucija.

Predsednik Opštine Goran Miljković rekao je da je ponosan na dosadašnja postignuća i sve što je urađeno na planu razvoja Bele Palanke i da on nije stao jer, kako je rekao, lokalna samouprava ima veliku podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U teškim vremenima za naše građane prva je ruku pomoći pružila bratska opština Ub i njen predsednik Darko Glišić. I zato ja lično i u ime svih građana izražavam duboku zahvalnost predsedniku Glišiću i svim građanima Uba – istakao je Miljković.akademija bela palanka

Obeležen Dan Opštine; foto: Opština Bela Palanka
Opština je dodelila zahvalnice za doprinos u pružanju pomoći tokom poplava opštinama Trgovište, Mali Zvornik i Slovenska Bistrica, zatim Gradu Nišu i Gradu Pirotu.

Veoma sam ponosan i počastvovan što sam dobio javno priznanje Počasni građanin Bele Palanke. Zahvalan sam svima koji su me predložili i izražavam veliku zahvalnost građanima Bele Palanke. Uvek smo tu da pružimo bilo kakvu vrstu pomoći i otvoreni smo za saradnju sa našom bratskom opštinom Belom Palankom koja iz godine u godinu sve više napreduje na korist svojih građana – istakao je Glišić.

Zahvalnica je dodeljena i programu Swiss Pro za doprinos u ostvarivanju projekata u oblastima dobrog upravljanja, socijalne uključenosti i rodne ravnopravnosti, kao i Domu zdravlja Bela Palanka za doprinos u pružanju zdravstvene pomoći stanovništvu tokom epidemije izazvane korona virusom.

Na svečanosti su dodeljene i nagrade đacima generacija i studentima sa prosečnom ocenom 10.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“