Počele prijave za „Dane banice“ – nakon godinu dana pauze po 15. put u Beloj Palanci

0
15

Od 13. do 15. avgusta, po 15. put će se u Beloj Palanci održati manifestacija po kojoj je opština naširoko poznata i koja svake godine okupi veliki broj posetilaca. Ove godine će se održati u nešto izmenjenom obliku zbog kovid mera, a kao i ranije, svake večeri će posetioce zabavljati poznati izvođači.

Prošle godine gastronomska manifestacija „Dani banice“ nije održana zbog tadašnje aktuelne situacije sa epidemijom virusa korona, a ove godine organizatori najavljuju delimično izmenjen program.

Najveća promena je u smanjenju broja učesnika, pa će se ove godine, kako kažu u Turističkoj organizaciji Bele Palanke, takmičiti 140 takmičara.

Prvih 140 koji se prijave steći će uslov da učestvuju, a uz to moraju da budu vakcinisani, da su preležali virus ili da budu sa negativnim testom – kažu u Turističkoj.

Prijave su već otvorene, a manifestaciju će pratiti, kao i ranije, bogat kulturno-umetnički program, radionice, strane kuhinje i najukusnije banice.

Prve večeri od 21:30 nastupiće Amadeus bend, dok će druge večeri posetioce zabavljati Dženan Lončarević. Manifestaciju će, tradicionalno, trećeg dana zatvoriti Dejan Petrović i Big bend.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“