Zamena vodovodnih cevi u Prčevcu pa onda asfaltiranje

0
18

Izgradnja kanalizacije u selima i zamena dotrajalih, pre svega asbesnih cevi, redovne su aktivnosti koje JP “Vodovod i kanalizacija” Pirot realizuje godinama. Direktor “Vodovoda”, Zoran Nikolić, kaže da su u selu Izvor nastavljeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže, a u Gnjilanu je, pre toga, završena kanalizacija u dužini od 500 metara. Ovo su poslovi koji će trajati do kraja godine. “Vodovod” je preuzeo obavezu zemene vodovodnih cevi u naselju Prčevac, gde se očekuje asfaltiranje Visočkog puta koji je ruiniran usled prevoza materijala za potrebe izgradnje autoputa.

“Moram da kažem da smo izgubili, možda, dve nedelje u nekim dopisivanjima sa Koridorima Srbije. Tema je bila Visočki put koji treba da se asfaltira sredstvima Svetske banke. Zapelo je oko toga hoćemo li i da li treba menjati vodovodne cevi. Mi smo insistirali na zameni, tamo su asbesne cevi, imamo česte kvarove, dok su Koridori hteli, jednostavno, da samo asfaltiraju. Nismo se stim složili i počeli smo pripremne radove. Tamo se otvara gradilište, negde oko 600 metara glavnog voda i oko 400 priključnih vodova. Nadam se da ćemo naći zajednički jezik da to na kraju bude asfaltirano i dovedeno u onakvo stanje kako treba, ali nismo mogli da dozvolimo da posle novog asfalta sečemo i prekopavamo. Tamo smo angažovali dve ekipe, žurimo da to završimo u zadatom roku od 40 dana. Ovo gradilište je dobilo prednost u odnosu na Ulicu Revolucionarnih sindikata koja je u našem godišnjem planu” – rekao je Nikolić.

zoran nikolić, direktor vodovoda i kanalizacije

Kada je reč o selima, dodaje Nikolić, ovih dana je rađena istražna bušotina u Jalbotini. Tamo nema kvalitetnog izvorišta. Urađena je istražna bušotina od 120 metara, a na 50 metara voda je pronađena. Sa Rudarsko – geološkim fakultetom iz Beograda nastaviće se ispitivanje bušotine koja bi trebalo da obezbedi dovoljno vode za ovo selo.Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“