Zbog početka turističke sezone na graničnim prelazima veći priliv putnika

0
14

Na graničnim prelazima u Srbiji od 1. jula primetan je veći broj putnika zbog sve većeg broja ljudi koji odlazi na godišnje odmore, saopšteno je iz Uprave carina. Deo putnika za Zapada dolazi u Srbiju, a deo prolazi kroz zemlju na putu ka letovalištima u inostranstvu.

U Upravi carina kažu da je carinska služba Srbije kao i svake godine spremna za početak letnje sezone i pojačava aktivnosti, kako bi putnici što lakše stigli na svoja odredišta.

Granični prelaz “Gradina” je nezaobilazan za putnike koji idu ka Bugarskoj ili Turskoj, a i njih je više nego prethodnih dana pa se na izlazu iz zemlje 1. jula čekalo oko sat vremena. Za razliku od izlaza, na ulazu tog prelaza nije bilo zadržavanja.

Kako letnja sezona odmiče, na svim prelazima gde god je to moguće, biće otvorene sve ulazne i izlazne trake kako bi se putnicima maksimalno olakšalo putovanje.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da se pre polaska dobro informišu o stanju na graničnim prelazima kako bi izabrali najrasterećeniju rutu putovanja, ali i da bi se podsetili važećih propisa koji su dostupni na sajtovima carinskih administracija zemalja u koje putuju ili kroz koje prolaze.

Trenutno stanje na najfrenkventnijim prelazima u Srbiji kao što su “Horgoš”, “Batrovci”, “Gradina” i “Preševo” možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Uprava carina Republike Srbije)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“