VIDEO: Aleksandar Janda paraolimijac kome je dobrota važnija od sportskih uspeha

0
10

Jagodinac Aleksandar Janda je čovek čiji se život kretao oko sporta, vojničke karijere i ljubavi prema drugima, koju još uvek nesebično daruje.

Sport mu je prvо bio dečačka ambicija, kasnije pomoć da se ostvari u vojničkim veštinama i vrednostima i napravi i sportske uspehe, a uzorna karijera u armiji ga je koštala stopala na ratištu kod Osijeka 1992. godine.

Povreda i invaliditet, zbunila ga je i sputala bukavalno samo za tren, jer se posle nje još više posvetio ljubavi iz detinjstva: sportu i streljaštvu.

Veliki međunrodni uspesi nisu izostajali, ali i njih je Aleksandar stavaljao u drugi plan kada je trebalo nekome pomoći i pokloniti ljubav. Zbog toga je više puta pravio pauze u aktivnom bavljenju stereljaštvom i opet zbog toga mu se više puta i vraćao.

Alekansadar Janda je paraolimpijac, zaslužni sportista, koji kao osvajač medalja na međunarodnoj sceni uživa i nacionalnu penziju.

Ipak, ono što čovek iz susreta i razgovora s njim ponese je toplina, iskrenost i veliko, ali meko srce za nevolje drugih, koje je mu je poklonjeno još mnogo pre sporta, medalja i vojničke karijere i koga on verovatno i nesvestan da ga ima, iskreno i do kraja iznosi pred druge.

Produkcija: Internet Portal FAR
2021.

Projekat “Paraolimpijci u godini korone” je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Vest preuzeta sa portala „Far“