Drugi tretman protiv komaraca 2. jula u Dimitrovgradu

0
17

Preduzeće „Evrozaštita“ iz Niša obaveštava građane opštine Dimitrovgrad da će se u petak, 2. jula obaviti drugi tretman suzbijanja odraslih formi i larvi komaraca.

Suzbijanje odraslih formi komaraca počinje u 5:30 časova ujutru i vrši se ULV uređajima sa zemlje na sledećim lokacijama: priobalje reke Nišave na deonici od ulaska u grad do izlaska iz Željušе; priobalje reke Nišave kroz atar sela Gradinje; priobalje Lukavačke reke na deonici od ulaska u selo Lukavica do ušća u Nišavu; vada oko Sportskog centra Park i gradske pijace do ulivanja u Nišavu, gradske zelene površine i jezera Savat 1 i Savat 2.

Kako bi se tretman uspešno realizovao i izbegle neželjene posledice. preduzeće „Evrozaštita“ poziva građane da u vreme tretiranja ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

Suzbijanje larvi komaraca počinje u 06:30 časova na sledećim lokacijama: priobalje reke Nišave na deonici od ulaska u grad do izlaska iz Željušе; priobalje reke Nišave kroz atar sela Gradinje; priobalje Lukavačke reke na deonici od ulaska u selo Lukavica do ušća u Nišavu; vada oko Sportskog centra i gradske pijace do ulivanje u reku Nišavu i jezera Savat i Savat 2.

Suzbijanje larvi komaraca vršiće se ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta, koji je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti kod građanstva.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje.

Za sve dodatne informacije građani mogu da se obrate Preduzeću „Evrozaštita“ na tel: 018-563-111, stoji u saopštenju,

P. Videnov (izvor: „Evrozaštita“ D.O.O. Niš)

Foto: Saša Radivoev

Vest preuzeta sa portala „Far“