Na prelazu “Ribarci” sprečeno krijumčarenje zlatnog nakita

0
18

Carinici su na graničnom prelazu “Ribarci”, prema Republici Bugarskoj, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 300 grama zlatnog nakita, saopštava Uprava carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 409-1024x683.jpg

U saopštenju se kaže da je neprijavljeni zlatni nakit otkriven 22. juna u mercedesu švedskih registarskih oznaka kojim je upravljao švedski državljanin bugarske nacionalnosti.

Putnik je sa suprugom i detetom krenuo iz Švedske na odmor u domovinu, ali nakit težak gotovo 300 grama nije prijavio na ulazu u Srbiju. Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa, ali je detaljna kontrola pokazala da to nije tačno.

This image has an empty alt attribute; its file name is 410-1024x683.jpg

Naime, otvorivši pregradu u sredini zadnjeg sedišta, carinici su ugledali kutiju koja je tamo bila smeštena i u kojoj se nalazio deo nakita. Drugi deo nakita bio je spakovan u specijalnu kutiju za nakit ispod stvari na zadnjem sedištu. U kutijama su se našli razni zlatni predmeti: lančići, narukvice, prstenje, broševi, pa čak i jedna zlatna krunica.

This image has an empty alt attribute; its file name is 411-1024x683.jpg

Upitani zbog čega nisu prijavili nakit na ulasku u Srbiju, putnici su odgovorili da nisu znali da to treba da urade jer je reč o njihovom porodičnom nakitu, stoji u saopštenju.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da dragocenosti, poput zlatnog nakita, obavezno moraju da se prijave na ulasku u zemlju kako bi nesmetano kasnije mogle da se iznesu.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Vest preuzeta sa portala „Far“