U utorak, 15. juna, počinje rekonstrukcija Ulice Knjaza Miloša

7

Prema planu za ovu godinu, u okviru Programa redovnog održavanja ulica, od utorka, 15. juna počeće rekonstrukcija Ulice Knjaza Miloša. Prema rečima direktora Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviše Svilarova, imajući u vidu da je reč o jednoj od najprometnijih ulica u gradu posloviće se odvijati u dve faze. Najpre od Slavonske do Takovske, a zatim od Ulice Srpskih vladara prema Slavonskoj.

“Prvi deo radova, već je izdato saopštenje o potpunoj obustavi saobraćaja, radiće se od Slavonske do Golemog mosta. Tu je predviđena kompletna rekonstrukcija, mašinsko skidanje sloja asfalta i posle pripremnih radova asfaltiranje. Prema dinamičkom planu radovi bi trebalo da budu završeni do petka. U drugoj fazi radiće se od Ulice Srpskih vladara do Slavonske. Tu će se sanirati prekopi, ulegnuća, šahte, dakle, reč je o delimičnoj sanaciji. Na ovaj način Ulica Knjaza Miloša biće funkcionalnija i bezbednija za odvijanje saobraćaja” – izjavio je Svilarov.

Svilarov je dodao da je izvođač radova Preduzeće “Drumovi A i D”. U sklopu radova u Ulici Knjaza Miloša radiće se i rekonstrukcija Njegoševe ulice gde je prethodno zamenjena vodovodna mreža. Ukupna vrednost ove investicije je oko 4 miliona dinara.

U ponedeljak počinju pripremni radovi, a od utorka do petka saobraćaj će biti potpuno obustavljen od Slavonske do Takovske ulice, računajući i Golemi most. Prema planu svi radovi bi trebalo da budu završeni do kraja juna.

 Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“