Opština Bela Palanka daje stipendiju svim učenicima koji upišu srednju školu u tom mestu

10

Svi osnovci koji upišu belopalanačku Srednju školu “Niketa Remezijanski“ od Opštine će, kako kaže njen predsednik Goran Miljković, dobiti mesečne stipendije od 3.000 dinara tokom celog školovanja.

U belopalančkoj srednjoj školi otvoren je novi obrazovni profil – elektrotehničar informacionih tehnologija, u koji će učenici moći da se upišu od naredne školske godine, a učenicima su dostupni i profili modni krojač koji je u sistemu dualnog obrazovanja, kao i opšti tip gimnazije.

Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da je lokalna samouprava uspela da rekonstruiše obrazovne ustanove na teritoriji opštine, a da će i stipendijama pokušati da ohrabre učenike da se opredele za srednjoškolsko školovanje u Beloj Palanci.

Ulažemo mnogo napora da učenicima obezbedimo dobre uslove za školovanje, a brojnim stipendijama nastojimo da ih zadržimo da ostanu da žive u svom rodnom mestu. Stipendije u iznosu od 3. 000 dinara učenici će dobijati na mesečnom nivou kroz sve godine školovanja- rekao je Miljković.

Dodaje da, tradicionalno, povodom Dana Opštine lokalna samouprava nagrađuje najbolje učenike, a naredne nedelje biće raspisan i konkurs za osnovce, srednjoškolce i studente koji su ostvarili zapažene rezultate u prethodnoj godini, koji će biti novčano nagrađeni.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“