Završeno asfaltiranje sedamsto metara Sofijske ulice

12

Ekipe građevinske firme „Drumovi A&D“ završili su asfalatiranje sedamsto metara Sofijske ulice, rekao je za FAR Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad za komulanu delatnost i putnu infrastrukturu.

Conević je naglasio da je vrednost radova oko 7 i po miliona dinara i da je finasijer preduzeće „Komunalac“ iz sopstevenih fondova.

On je objasnio da je na taj način rešen prilično veliki saobraćajni problem u Dimitrovgradu, jer je ulica dosta frekventna i bila je u jako lošem stanju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 82-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 83-1024x683.jpg

Kazao je da je najpre urađeno takozvano tamponiranje kamenim agregatom i da je preko toga postavaljen asfaltni sloj debljine 6 centimetara, dok je širina kolovoza 6 metara.

Prema rečima Conevića urađene se i lepeze, odnosno prilazi do punkta „Dunav osiguranja“ za tehnički pregled vozila, do tehničke baza „Komunalca“ i do Migrantskog centra.

Posle ovog posla dinamikom radova predviđena je detaljna rekonstrukciija ulice “Detko Petrov”. Tamo će najpre radnici i mašine „Komunalca“ zameniti kompletnu vodovodnu mrežu, a gde se ukaže potreba i kanalizacionu, pa će se tek posle toga preći na građevinske radove ili novo asfaltiranje i rekonstrukciju ulice “Detko Petrov”, rekao ja u razgovoru za FAR Žan Conević.

S. Aleksić

Foto: Stefan Pavić

The post Završeno asfaltiranje sedamsto metara Sofijske ulice appeared first on Far.

Vest preuzeta sa portala „Far“