Izložba pirotskih umetnika u Gradskoj galeriji

3

40 godina rada pirotske Galerije „Čedomir Krstić“ ova kulturna institucija obeležiće trijenalnom Majskom izložbom na kojom će svoje radove predstaviti umetnici koji žive i rade u Pirotu ili su poreklom iz ovog grada. Otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 11. maj, od 19 sati.

Izložba, koju u Galeriji opisuju kao i najznačajniju za Pirot, osim revijalnog karaktera ima za cilj da vrati umetnike gradu iz koga su potekli i da istovremeno stvori, kako objašnjavaju, sjajnu podlogu za formiranje zbirke u okviru Fonda umetnika Piroćanaca.

Izložba pruža uvid u likovnu produkciju umetnika Piroćanaca koji žive i rade u gradu i onih koji žive i rade na strani. Jedan deo ovih stvaralaca nije više među živima, ali time što su i njihova dela uvršćena na izložbi je želja da se njihov rad i delo otrgne od zaborava, a da istovremeno ostanu ponos likovnog života grada – kažu u Galeriji.

Majska izložba održava se po 9. put sa, kako kažu, opravdanim prekidima, a na njoj će moći da se vide radovi iz oblasti likovne, primenjene i multimedijalnih umetnosti.

Trijenalnim pojavljivanjem Majske izložbe ostvaruju komunikaciju s publikom, pružaju revijalnim karakterom prave likovne vrednosti grada sa bogatom likovnom tradicijom, a u nadi da će se prepoznati trud i dobročinstvo više generacija koje su doprinele stvaranju ove tradicionalne izložbe, trajanje Majske izložbe umetnika Piroćanaca obezbedila je svoju buudućnost.

Svečano otvaranje izložbe je u utorak, 11. maja, u 19 sati.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“