ZZJZ Vranje: Smanjuje se broj pozitivnih u Pčinjskom okrugu, u Bosilegradu 2 novozaražena

1

U Pčinjskom okrugu od 295 testiranih uzoraka 26 je pozitivnih na koronavirus, kažu u Zavodu za javno zdravlje Vranje. U odnosu na prethodne dane evidentno je smanjenje broja pozitivnih na Covid-19, a prema poslednjem izveštaju najviše zaraženih je u Vranju – 10. U Vladičinom Hanu je 6 inficiranih, u Bujanovcu 4 i po 2 u Surdulici, Bosilegradu i Preševu.

Procenat pozitivnosti u odnosu na broj testiranih briseva je 8,8 odsto.

Manji broj prvih pregleda u ATD ambulanti

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 120 pregleda, od čega je 37 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 52 pacijenta i sačinjeno 47 RTG pluća. Urađena su 3 PCR i 38 antigenskih testova od kojih je 6 pozitivnih na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod osam pacijenata.

U dve kovid bolnice Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 66 pacijenata. Od tog broja 58 je pozitivnih na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 48 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je šest pacijenata, otpušteno 8, od čega je jedan transportovan u Klinički centar Niš. Trenutno su u kovid bolnicama ZC Vranje slobodne 94 postelje.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Vest preuzeta sa portala „Far“