Počinje isplata 30 evra državne pomoći

7

U Srbiji danas počinje isplata po 30 evra državne pomoći, a novac će prvo dobiti penzioneri. U petak ova pomoć stiže korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, dok će ostalim građanima prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja i očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja

Svi će dobiti po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, a isplata drugih 30 evra biće obavljena u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti još po 50 evra.

Finansijsku pomoć države Srbi na Kosovu i Metohiji mogu očekivati u trećoj i četvrtoj nedelji maja, kada će im, uključujući i decu, stići po 100 evra, dok će nezaposlenima biti uplaćeno po 200 evra. Nezaposleni u ostalom delu Srbije pomoć od 60 evra će dobiti u junu.

Prema najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, svi koji su se vakcinisali ili će se vakcinisati do kraja maja, makar jednom dozom dobiće po još 3.000 dinara, a Vlada Srbije je već usvojila odluku o pomoći. Rok za prijavu će biti 15. jun, a pravo da se prijave imaće svi gradani Srbije stariji od 16 godina.

Vučić kaže da za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u Srbiji – Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

P. Videnov (izvor: Tanjug / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“