Konkurs za novinarsko priznanje “Slađana Veljković” raspisan po treći put

3

Zainteresovani novinari iz Srbije i regiona koji izveštavaju na srpskom jeziku do 15. juna mogu konkurisati za jednu od tri kategorije u kojima će se birati najbolja medijska ostvaranje za novinarsko priznanje “Slađana Veljković”. Ono se dodeljuje 8. jula, na dan novinarkine smrti, a u obzir dolaze svi radovi nastali u periodu od 8. jula prošle, do 15. juna ove godine.

Kao i prethodnih godina, nagrade će biti dodeljene za najbolju reportažu, najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i novinarski poduhvat, a na konkursu mogu učestvovati novinari sa televizije, štampanih i onlajn medija i najbolji će dobiti plaketu i 200 evra.

Slađana Veljković, dopisnica Večernjih novosti iz Pčinjskog okruga, poznata je po svojim reportažama i ljudskim pričama koje su objavljene u Večernjim novostima, pa se zbog toga nagrađuje najbolja reportaža.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku Vranjske, a kako je novinarka svojim pisanjem pokretala institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, biće nagrađeni i novinari koji su svojim izveštavanjem uspeli da pomere granice novinarstva.

Svoje radove sa kojima bi želeli da učestvuju na konkursu, novinari mogu poslati na mejl [email protected], a ove godine će odluku o dobitnicima doneti žiri na čelu sa Momčilom Popovićem, šefom deska Večernjih novosti iz Beograda.

U žiriju je urednica i RTV Vranje Ljubica Zdravković Džonov i urednica Jugpress-a Ljiljana Stojanović.

Iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, koji je raspisao konkurs, kažu da su 8. jul, dan novinarkine smrti, odabrali jer žele da tog dana živi novinarstvo i uspomena na nju, ali dodaju da u zavisnosti od epidemiološke situacije taj datum može biti promenjen.

Sponzor nagrade je kompanija Knauf Insulation iz Surdulice.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“