Migranti otkriveni kod Preševa, evri zaplenjeni na Gradini

7

Brojni prekršaji zabeleženi su tokom proteklih praznika na graničnim prelazima, a kako saopštavaju iz Uprave carina, na prelazima na jugu zemlje izdvajaju se krijumčarenje migranata u boksu za alat ispod šasije kamiona, kao i šverc deviza koje su bile sakrivene u kutiji prve pomoći.

Sakrivene migrante otkrili su carinici na Graničnom prelazu Preševo, kada je na ulaznoj strani za detaljan pregled izdvojen kamion, koji je natovaren robom iz Grčke tranzitirao kroz našu zemlju na putu ka EU.

migranti

Migranti u boksu za alat; foto: Uprava carina

Carinici su u jednom od paletarnika na kamionskoj prikolici, namenjenom za odlaganje alata, pronašli trojicu sklupčanih mladića iz Bangladeša. Migrante je u dalju nadležnost preuzela policija – saopštavaju iz Uprave carina.

Na prelazu Gradina otkriven je, dodaju iz Uprave carina, neobičan slučaj šverca deviza, kada su detaljno pregledali “golf“ nemačke registracije, kojim su putovala dvojica muškaraca.

evri

Evri u prvoj pomoći: foto: Uprava carina

Prilikom detaljnog pregleda vozila, na klupi iza zadnjih sedišta pronađena je torbica za prvu pomoć puna neprijavljenih deviza. U pomenutoj torbici, među zavojima i gazama, otkriveno je 45.000 evra, dok su putnici u novčanicima imali još oko 900 evra – saopštavaju iz Uprave.

Nakon što im je vraćeno po 10.000 evra, koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom zadržana je suma od 25.900 evra.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“