Tinejdžeri iz Srbije snimili film o dešavanjima tokom pandemije „Dosadno je bilo tokom karantina i jednostavno super nam je palo druženje“

0

Na republičkom takmičenju iz multimedija trojica maturanata osvojila su drugu nagradu. Nagrađeni film „Moj svet u doba pandemije“ snimili su učenici Tehničke škole u Pirotu.

Život prosečnog učenika srednje škole u proteklih godinu dana sveden je na uski krug između kreveta, kompjutera i frižidera, kažu u šali maturanti pirotske Tehničke škole. Film je svojevrstan otpor pandemiji i dokaz da za kreativnost nema prepreke, piše portal Radio televizije Srbije.

„Dosadno je bilo tokom karantina i jednostavno super nam je palo druženje“, rekao je Dimitrije Najdanović, učenik Tehničke škole.

„Onlajn nastava nema one mogućnosti za standardnu konverzaciju sa profesorima, kao u školi i jednostavno taj osećaj biti u učionici ne može da se postigne onlajn“, rekao je Aleksandar Marinkov.

Tokom izrade filma trojica maturanata uspela su da primene i prošire znanje koje su stekli za četiri godine.

„Najviše mi je bilo interesantna obrada zvuka i ubacivanje zvučnih efekata, biranje muzike za film. Ceo kreativni proces je protekao jako dobro“, istakao je Žarko Petrović.

Mentor Miodrag Mijalković sa učenicima

Foto: RTS / screenshot

Mentor Miodrag Mijalković sa učenicima

Mentor učenika Miodrag Mijalković ističe da je kompletan film od ideje do realizacije samostalan rad trojice učenika.

„Rad sa ovakvim učenicima je izuzetno zadovoljstvo, pogotovu sa ovako talentovanim učenicima. U radu sa njima dovoljno im je dati vrlo male smernice“, naglasio je profesor Tehničke škole Miodrag Mijalković u razgovoru za RTS.

Pandemija ih nije sprečila da budu kreativni, a neće im kažu, poremetiti ni planove. Alekandar i Dimitije budući su inženjeri elektronike, a Žarko mašinstva.Vest preuzeta sa portala „Blic“