Još 29 preminulih od korone u Srbiji, na jugu 8

11

Od 29 osoba, koliko je u poslednja 24 sata, prema poslednjim zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, preminulo od posledica virusa korona, njih osam se od od kovida lečilo u zdravstvenim ustanovama na jugu Srbije. U celoj zemlji je potvrđeno 2.145 novih slučajeva virusa korona, na osnovu 13.688 testiranih uzoraka.

Četiri pacijenta lečila su se od kovida u objektima Univerzitetskog kliničkog centra Niš, dok su po dva preminula u Leskovcu i Vranju, uz pet pacijenata koja su bila hospitalizovana u kruševačkoj kovid bolnici.

U kovid objektima UKC-a trenutno je hospitalizovan ukupno 231 pacijent, od kojih je kod 201 potvrđeno prisustvo virusa.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju – saopštavaju iz UKC-a.

Na lečenju u leskovačkoj kovid bolnici je 122 pacijenta i njih 98 je pozitivno na kovid, dok sj u vranjskim kovid objektima hospitalizovano ukupno 78 osoba, a njih 70 je sa potvrđenim virusom.

U kovid bolnici u Kruševcu trenutno se leči 184 pacijenta, kovid je potvrđen kod njih 140, a 14 pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

Na teritoriji cele zemlje na respiratoru se nalazi 171 pacijent, dok je na bolničkom lečenju 5.146 osoba

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“