Tri pacijenta UKC-a preminula od kovida, još jedan u Vranju

3

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je još 30 osoba od posledica virusa korona u celoj zemlji, a od tog broja, po podacima Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, na jugu su umrla četiri pacijenta koja su se lečila u Nišu i Vranju.

Na kovid je, od poslednjeg preseka, testirano 11.657 osoba, a registrovano je 1.987 novih slučajeva zaraze.

Kako saopštavaju iz UKC-a, u kovid objektima u Nišu hospitalizovano je ukupno 234 pacijenta i kod njih 200 je potvrđeno prisustvo virusa

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom je preminulo – saopštavaju iz UKC-a.

Jedan pacijent koji se od kovida lečio u Vranju takođe je preminuo, a u kovid bolnicama u Vranju ukupno je na lečenju 95 pacijenata, od koji je virus potvrđen kod njih 87.

U kovid bolnici u Leskovcu trenutno je hospitalizovano 148 pacijenata, a kod 117 je potvrđeno prisustvo virusa.

176 pacijenata hospitalizovano je u kovid bolnici u Kruševcu, gde su za poslednja 24 sata preminula još 3 pacijenta, a 130 pacijenata je sa pozitivnim nalazom na kovid.

Inače, među novozaraženim od korone je i novorođenče iz Medveđe, kako kažu u leskovačkom Zavodu za javno zdravlje, reč je porodičnoj infekciji jer je i majka pozitivna.

Beba je u dobrom stanju i posle pregleda u UKC Niš vraćena je na kućno lečenje.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“