Preko 20.000 cigareta zaplenjeno na Gradini i Preševu

6

Carinici su tokom proteklog vikenda na nekoliko graničnih prelaza uspeli da otkriju i spreče krijumčarenje ukupno 63.000 cigareta, a tri slučaja zaplene desila su se na graničnim prelazima na jugu – dva na prelazu Gradina i jedan na prelazu Preševo.

Na Graničnom prelazu Gradina zaplenjeno je ukupno 14.800 otkrivenih komada – najpre je u kombiju koji je saobraćao na relaciji Bugarska – Belgija, na ulazu u zemlju otkriven putnik koji je u prtljag zapakovao čak 23 boksa raznih cigareta sa bugarskim akciznim markicama – 7 boksova cigareta marke “Rothmans“, 9 boksova “Marlboro Touch“, 5 boksova “King“ i 2 boksa “Ome“.

Sledećeg dana je na ulazu istog graničnog prelaza radi redovne kontrole zaustavljen još jedan kombi bugarskih registarskih oznaka koji se iz te zemlje uputio ka Holandiji.

Ubrzo potom, iza suvozačevog sedišta otkrivene su dve kartonske kutije ispunjene boksovima krijumčarenih cigareta sa bugarskim akciznim markicama. Među 10.200 otkrivenih cigareta najbrojnije su bile cigarete marke “Davidoff “, čak 4.000 komada – saopštavaju iz Uprave carina.

Zaplene cigareta tokom vikenda bilo je i na Graničnom prelazu Preševo – u kombiju “VW“ bugarskih registracija kojim je upravljao Makedonac tokom detaljnog pregleda otkriveno je da u prtljagu ima puno neprijavljenih cigareta i to među ličnim stvarima, pa čak i u čarapama i u kutijama za keks.

Ukupno je otkriveno 5.800 krijumčarenih cigareta od čega najviše onih robne marke “West Original“ i “Rodeo blue“ sa makedonskim akciznim markicama.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“