U Urgentnom centru i ovog vikenda vakcinacija rizičnih pacijenata

0
11

U Urgentnom centru niškog Kliničkog centra i ovog vikenda nastavljaju sa vakcinisanjem pacijenata koji zbog alergija ili neke hronične bolesti spadaju u rizičnu grupu. Vakcinaciju organizuju prvog dana vikenda, uz dežurstvo kompletne lekarske ekipe, kaže zamenik generalnog direktora Radmilo Janković.

Svi zainteresovani građani Niša i okoline koji se zbog zdravstvenog stanja plaše reakcije nakon imunizacije, i dalje mogu da se prijave i vakcinišu i niškom Urgentnom centru.

Za ovaj vikend prijavilo se 72 zainteresovanih, 30 je želelo rusku, a ostali Fajzer – kaže Janković.

Za dve nedelje neku od vakcina protiv korone primio je 281 pacijent, a samo jedna građanka imala je alegijsku reakciju. Iz Urgentnog centra naglašavaju da će i revakcinisanje biti organizovano pod istim uslovima i na istom mestu, uz nadzor kompletnog lekarskog tima, hematologa i anesteziološke ekipe koja je potpuno opremljena za reagovanje u slučaju da se razviju alergijske reakcije ili anafilaktički šok.

Građani koji pripadaju rizičnim grupama za vakcinaciju mogu da se prijave na broj 066/8051547. Kako je ranije najavljeno, vakcinacija građana pod nadzorom lekara biće organizovana dok ima zainteresovanih.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“