U Grčku preko Bugarske – samo za vakcinisane ili uz negativan PCR test

5

Grčka je otvorila svoje granice za građane Srbije, a u tu zemlju za sada će moći da se uđe isključivo preko graničnih prelaza iz Bugarske. Turistička sezona nije još krenula u popularnoj turističkoj destinaciji, pa gužvi na Graničnom prelazu Gradina i putnika ka Grčkoj gotovo da nema.

Granica sa Grčkom za naše državljane zvanično je otvorena u 8 sati. Do sredine maja i početka letnje sezone u Grčkoj se može ući samo preko Bugarske – za ulazak u zemlju Helena je neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, dok za tranzitne putnike kroz Bugarsku test i potvrda o vakcinaciji nije potrebna.

Gužvi na granici, od otvaranja – nema.

Saobraćaj na prelazu ka Bugarskoj je slabog intenziteta i nema zadržavanja – saopštavaju iz AMSS-a.

Kako je ranije objašnjeno, obavezan karantin za građane Evropske unije, kao i Srbije, neće biti obavezan, ali svaki turista mora da popuni i formular o lokaciji i smeštaju 24 sata pre putovanja.

Prema važećim pravilima, turisti iz Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti u obavezi da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.

Letnja sezona u Grčkoj zvanično počinje sredinom maja i od tada će, kako je najavljeno, u tu zemlju moći da se uđe i preko Severne Makedonije.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“