Nijedan od 92 rizična pacijenta vakcinisana u UKC Niš nije imao reakcije

16

Niko od pacijenata koji zbog alergija ili hroničnih bolesti spadaju u rizične, a koji su se proteklog vikenda vakcinisali protiv kovida u Urgentnom centru Niš nije imao reakciju, kaže zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković. Za dve nedelje, koliko traje vakcinacija rizičnih pacijenata, vakcinu protiv virusa korona primio je 271 pacijent i samo jedan imao je alergijsku reakciju.

Ovog vikenda vakcinacija pacijenata koji spadaju u rizičnu grupu organizovana je u subotu i vakcinu su primila 92 prijavljena.

Nije bilo nikakvih reakcija niti komplikacija. Prvu dozu Fajzera primilo je 89 pacijenata i jedan je revakcinisan, dok su dvoje tražili kineski Sinofarm – kaže Janković.

Iz Urgentnog centra naglašavaju da će i revakcinisanje biti organizovano pod istim uslovima i na istom mestu, uz nadzor kompletnog lekarskog tima, hematologa i anesteziološke ekipe koja je potpuno opremljena za reagovanje u slučaju da se razviju alergijske reakcije ili anafilaktički šok.

Građani koji pripadaju rizičnim grupama za vakcinaciju mogu da se prijave na broj 066/8051547. Kako je ranije najavljeno, vakcinacija građana u Urgentnom centru biće organizovana dok ima zainteresovanih.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“