Marihuana i viski zaplenjeni na Gradini

5

Skoro 300 grama semena marihuane i 17 flaša viskija, kako saopštavaju iz Uprave carina, zaplenjeno je u dva odvojena slučaja na Graničnom prelazu Gradina tokom vikenda.

Najpre je 19. aprlila, objašnjavaju, seme marihuane otkriveno kada je na prelaz oko 20 sati pristigao “bmw“ kojim je upravljao 31-godišnji muškarac putujući iz Španije ka Bugarskoj.

Tokom detaljnog pregleda automobila, službenici su iza zaštitne plastike u kaseti ispred suvozačevog sedišta pronašli plastičnu kesu ispunjenu ampulama u kojima se nalazilo seme marihuane. Nakon preciznog merenja utvrđeno je da se radi o ukupnoj količini od 276 grama semena, odnosno 4.005 semenki zapakovanih u 92 providne ampule – saopštavaju iz Uprave carina.viski

Dozvoljen prenos po litar žestine; foto: Uprava carina
Nekoliko sati kasnije na prelaz je stigao takođe ‘bmw“ za čijim volanom je bio 36-godišnji muškarac u društvu 29- godišnjeg suvozača, a iako su obojica putnika službenicima rekla da nemaju ništa da prijave, ubrzo je utvrđeno da se u prtljažniku nalaze torbe prepune viskija.

Prema važećim propisima dozvoljeno sa sobom preko granice nositi 1 litar žestokog alkoholnog pića, a ova dvojica putnika su ponela čak 17 flaša – 14 flaša Čivasa od 0,7 litra i 3 flaše Balantajna iste litraže.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“