Uspeh mladih talenata Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” na Međunarodnom takmičenju iz solfeđa

3

Na 7. Međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta učenici Osnovne muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” iz Pirota ponovo su postigli zapažene rezultate.

Kako javlja portal “Pirotske vesti”, učenica drugog razreda Anđela Đorić osvojila je prvu nagradu sa maksimalnih 100 poena. Njen predmetni nastavnik solfeđa je Irena Pejčić.

Veoma zapaženi bili su i učenici izdvojenog odeljenja ove muzičke škole u Dimitrovgradu – Veljko Stojanov i Stefan Kocić kojima je pripala treća nagrada. Njihov predmetni nastavnik je Vladica Ignjatović.

Takmičenje iz solfeđa i teoretskih predmeta održano je onlajn zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a organizovalo ga je Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije.

Osnovna muzička škola “Dr Dragutin Gostuški” krajem 2020. godine proslavila je punoletstvo – 18 godina postojanja i rada i do sada je iznedrila veliki broj mladih muzičkih talenata.

P. Videnov (izvor: Pirotske vesti)

Naslovna fotografija: mladi muzičar Veljko Stojanov iz Dimitrovgrada (iz porodičnog albuma porodice Stojanov)

The post Uspeh mladih talenata Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” na Međunarodnom takmičenju iz solfeđa appeared first on Far.

Vest preuzeta sa portala „Far“