Zaharijev: Više od 2.100 vakcinisanih u Bosilegradu, sa obe doze 846, samo juče 170

0
3

Predsednik opštine Bosilegrad i komandant Kriznog štaba Vladimir Zaharijev u razgovoru za FAR izjavio je da je juče u toj opštini vakcinisano 170 osoba, što je kako kaže, „dosadašnji rekord“.

Govoreći o procesu imunizacije, Zaharijev je izrazio zadovoljstvo radom vakcinalne ekipe tamošnjeg Doma zdravlja, koju vodi Dragana Dimitrova i kategorično kazao da je epidemijiska situacija u toj optinini „pod kontrolom“, pre svega zbog izuzetnog zalaganja zaposlenih u toj ustanovi, direktora Gorana Vasileva i republičkim merema.

Ilustracije radi, Dom zdravalja u Bosilegradu doprema lekove obolelima, rekao je on i izneo podatak, da je do sada u Bosilegradu jednom dozom vakcinisano 1.300 ljudi, sa obe 845, te da je samo tokom jučerašnjeg dato još 170 vakcina, što je najviše od početka imunizacije.

Vladimir Zaharijev nije negirao zvanične podatke ZZJZ Vranje o broju zaraženih, ali se do kraja nije ni složio sa njima, jer kako tvrdi, „kasne“, pa može da dođe do preklapanja.

Na kraju je Zaharijev potvrdio da je i u Bosilegradu moguća vakcinacija bez zakazivanja, ali samo u danima kada stignu vakcine predviđene za to.

S. Aleksić

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

The post Zaharijev: Više od 2.100 vakcinisanih u Bosilegradu, sa obe doze 846, samo juče 170 appeared first on Far.

Vest preuzeta sa portala „Far“