U pirotskoj Bolnici tri pacijenta preminula od kovida

22

Tri pacijenta koja su se od kovida lečila u Opštoj bolnici u ovom gradu preminula su, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje. Prema njihovim podacima u Pirotskom okrugu registrovano je još 37 pozitivnih osoba.

Broj novozaraženih kovidom u ovom okrugu u odnosu na prethodne dane je sličan (po 40 i juče i prekjuče), a najviše novozaraženih registovano je u Pirotu – 24. Po broju zaraženih sledi Dimitrovgrad sa 5 i Babušnica i Bela Palanka sa 4.

Sa novim registrovanim smrtnim ishodima, broj onih koji su prema zvaničnim podacima preminuli od kovida u Pirotskom okrugu od početka epidemije je porastao na 200.

Sva lica potvrđena na kovid u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 86 lica, a ukinuta za 72 – saopštavaju iz Zavoda.

Juče je u kovid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno 189 pregleda, od kojih je 45 prvih i 144 kontrolnih, a u Opštoj bolnici Pirot leči se 53 bolesnika i to 33 iz Pirota, 9 iz Dimitrovgrada, 6 iz Babušnice i 5 iz Bele Palanke.

Inače, od početka vakcinacije do 7. aprila u okrugu je vakcinisano ukupno 18.408 osoba, od kojih je 14.546 osoba primilo dve doze vakcine.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“