Pirotski ćilim deo scenografije na onlajn koncertu Ramba Amadeusa

5

Ćilimi iz zbirke Muzeja Ponišavlja činiće originalnu scenografiju na onlajn koncertu Ramba Amadeusa koji će se održati u subotu, 10. aprila od 20 sati.

“Interplanetarni koncert” – naziv je koncerta Antonija Pušića ili „Svetskog mega cara“, poznatog po još jednom pseudonimu – Rambo Amadeus.

Kako kažu u pirotskom Muzeju Ponišavlja, koncert će biti i promocija pirotskog ćilima.

Učesnici ovog događaja moći će da vide ćilime iz zbirke našeg muzeja, koji će biti deo originalne scenografije predviđene za “prvi živi onlajn koncert” ovog poznatog muzičara, autora i perfomera – saopštavaju iz Muzeja.

Pre nekoliko godina bio je Rambo promoter drugog pirotskog brenda – peglane kobasice, kada je imao nastup na Sajmu ovog proizovda.

Scenografjom se pohvalio i na društvenim mrežama.

Morali smo ipak da pređemo u veći prostor, zbog preventivnih mjera, da bi i muzičari, kamermani, tonci i realizatori koncerta mogli da budu na propisnoj distanci. Veći prostor, podrazumeva i više ćilima. Mnogo veći prostor – mnooogo više čilima! Hvala Etno Mreži i Muzeju Ponišavlja Pirot za ove silne i prelijepe ćilime koje su nam dali na revers – napisao je Rambo.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“