Na jugu 9 preminulih od kovida, u celoj zemlji 42

9

Prema zvaničnim podacima u Srbiji su za poslednja 24 sata preminule još 42 osobe od posledica virusa korona, dok je od tog broja na jugu zemlje umrlo njih devet, a isto toliko, prema podacima iz niškog Kliničkog, preminulo je i u kruševačkoj kovid Bolnici. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na kovid su testirane 15.904 osobe, a registrovano je 3.615 slučajeva zaraze.

Od ukupnog broja umrlih, prema podacima iz UKC-a, četiri pacijenta su se lečila u ovoj ustanovi, dok su tri smrti od kovida registrovane u Leskovcu i dve u Vranju, a čak devet u Kruševcu, gde se u tamošnjoj kovid Bolnici leče i pacijenti sa juga zemlje.

U kovid objektima Kliničkog Centra Niš hospitalizovano je ukupno 319 pacijenata. Kod 280 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 20 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju – saopštavaju iz UKC-a.

Virus korona detektovan je kod 160 pacijenata koji se od ove bolesti leče u kovid Bolnici u Leskovcu, gde je ukupno hospitalizovano 195 pacijenata sa sumnjom na kovid.

U Vranju se nalaze tri kovid objekta, prema podacima UKC-a, ukupno je hospitalizovano 152 pacijenta, a kod 143 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa.

348 pacijenata je na lečenju u Kruševcu, od tog broja 271 je pozitivan na kovid, a 20 je prikuljučeno na respiratore.

Poslednji podaci za celu zemlju pokazuju da je respiratorima 267 pacijenata, a ukupno je hospitalizovano 7.938 osoba.

Zvanični podaci kažu da je sa najnovijim podacima, ukupan broj žrtava virusa korona povećan na 5.579, objavljeno je na specijalizovanom sajtu Ministarstvu zdravlja.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“