Državna kompanija „Tigar AD“ dobila novog direktora

66

Dosadašnji generalni direktor državnog Tigra AD Vladimir Ilić nakon nepune 4 godine napustio je tu funkciju, a na njegovo mesto došao je Zoran Mančić, dugogodišnji rukovodilac ove kompanije i član Izvršnog odbora.

Vladimir Ilić, član Pokreta socijalista i predsednik Gradskog odbora ove stranke u Beogradu odlazi, saopštavaju iz Tigra AD, na mesto pomoćnika ministra u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Novi generalni direktor kompanije je Zoran Mančić koji je svoju karijeru u Tigru započeo 1988. godine i to u sektoru inženjeringa na poslovima inženjera za mašinstvo, a kasnije i na rukovodećim pozicijama i funkciji izvršnog direktora za proizvodne procese, razvoj i investicije – saopštavaju iz kompanije.

Ipak, Ilić ne napušta ovaj grad na jugu Srbije, gde je trenutno i direktor Slobodne zone Pirot, pa će, kako dodaju, ostati na funkciji predsednika Nadzornog odbora.

Podsetimo, Tigar AD je većinski u državnom vlasništvu, a prema ranijim najavama iz Grada i Vlade Srbije, traži se partner za privatizaciju.

Najveći akcionari, pored države, su i državna banka Poštanska štedionica, Republički zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje, ali i Grad Pirot.

Najpoznatiji su po proizvodnji obuće, pre svega čizama i opanaka.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“