Grad Pirot i javna preduzeća pružiće olakšice ugostiteljima koji su najpogođeniji pandemijom

3

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić danas je održao sastanak sa delegacijom pirotskih ugostitelja kako bi se sagledale mogućnosti da Grad Pirot i javna preduzeća omoguće olakšice ugostiteljima koji su najviše pogođeni pandemijom.

Kako je Pirotskim vestima kazao zamenik Colić, sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi sa konkretnim rezultatima.

-Od strane Gradskog veća biće upućen predlog javnim preduzećima da spuste račune za 20 posto onim ugostiteljima koji su najpogođeniji, dok će Grad Pirot ugostiteljima sa svoje strane umanjiti račune za zauzeće javnih površina za letnje bašte za 40 procenata. Lokalna samouprava je i ranije izlazila u susret ugostiteljima, Komunalac u vreme “lokdauna” nije slao račune ugostiteljima, bilo je olakšica i kada je reč o zimskim baštama, a kada je reč o zakupu za letnje bašte, umanjenje računa od 40 posto odnosiće se na april, maj, jun i jul mesec. Trudimo se da olakšamo ugostiteljima maksimalno koliko je to u našim zakonskim mogućnostima i našim nadležnostima nad ovom oblašću-kazao je Colić.

On je istakao i da je dogovoreno da se jednom u dva meseca održavaju sastanci predstavnika ugostitelja sa predstavnicima Grada Pirota kako bi se rešavali svi tekući problemi iz ove oblasti.

 Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“