POPUNITE ANKETU Agencije za bezbednost saobraćaja i ocenite uticaj takozvanih vozila za mikromobilnost (električni trotineti, segvej, elektro bicikli…) na saobraćaj

8

Agencija za bezbednost saobraćaja je pokrenula projekat pod nazivom  „Vozila za mikromobilnost“. Vozila za mikromobilost nude potencijal za brzo, čisto i jeftino putovanje, što može da smanji opterećenje ulične mreže i sistema javnog linijskog prevoza, kao i da omogući fizičko distanciranje korisnika, što svakako predstavlja veliku prednost u trenutku kada se suočavamo sa jednim od najvećih globalnih izazova – pandemijom virusa COVID19.

U bliskoj budućnosti očekuje se intenzivni razvoj i sve veća primena  različitih vrsta vozila kao što su: električni bicikli, električni skuteri, segway, električni trotineti i sl. Ova vozila su jednostavna za
upotrebu, ekološki prihvatljiva, u određenim situacijama brža od tradicionalnog javnog prevoza i omogućavaju korisnicima brz i jeftin prevoz, kao i potpunu autonomiju kretanja. Svedoci smo da su sve više u svakodnevnoj upotrebi ova vozila.

U cilju prikupljanja rezultata, osmišljena je Anketa koja je namenjena krajnjim korisnicima, kako bi se dobili stavovi o korišćenju ovih „Vozila za mikromobilnost“.

Anketa je na sledećem LINKU.Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“