“Pirotska nova snaga” pristupila Savezu za Srbiju

0
126

Grupa građana „Pirotska nova snaga“ pristupila je večeras opozicionom Savezu za Srbiju, čiji lideri su na tribini u Pirotu poručili da borba za promene u Srbiji neće biti ni kratka ni laka, ali da će se na kraju vlast promeniti.

Grupa građana „Pirotska nova snaga“ potpisala je protokol o ulasku u Savez za Srbiju pre tribine koju je Savez za Srbiju održao u prostorijama Gradskog odbora Demokratske stranke u Pirotu.

Predstavnik „Pirotske nove snage“ Dimitrije Vidanović rekao je da je ova grupa građana nakon upoznavanja sa programom Saveza za Srbiju donela odluku o ulasku u taj pokret, jer smatraju da su Pirotu i ostatku Srbije potrebne promene.

  • „Ono što nismo završili 5. oktobra 2000. godine, očigledno moramo završiti jednog 6. oktobra i to u narednih nekoliko godina, sa novim ljudima i novim idejama“, rekao je Vidanović i dodao da predstavljaju glas građana i nadu za promene i bolje sutra u Pirotu.

Potpredsednik DS-a i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović rekao je da su se okupili u Savezu, iako su različiti, kako bi Srbija postala zemlja bez pravde i nade.

  • „Mi hoćemo da se vrate pravila i da se igra po fer pravilima i da sudija ne navija ni za jednu stranu. To je razlog našeg okupljanja da dođemo do normalne zemlje. Suština našeg zalaganja je da dođe do promena u zemlji, da se promeni vlast koja će se odreći vlast. Treba nam nada i pravda“, kazao je Paunović.

Predsednik „Levice Srbije“ Borko Stefanović rekao je da Pirot nije više kao što je nekad bio. „Savez za Srbiju hoće da se u Srbiji radi i da se živi od svog rada. Hoćemo da dođu strani investitori koji moraju biti izjednačeni sa domaćim. Ne može strani investitor da dobije 15.000 evra po radnom mestu a da radniku da platu od 25.000 ili 30.000 dinara“, kazao je Stefanović.

Predsednik Srpskog pokreta „Dveri“ Boško Obradović rekao je da je Pirot prvi grad u Srbiji u kome je krenulo proširivanje Saveza za Srbiju novim članovima.

  • „Savez je stvoren da bude najveći opozicioni blok formiran u poslednjih 15 godina. Savez je formiran 2. septembra sa ciljem da se ozbiljno, zajedničkim snagama suprotstavimo aktuelnoj vlasti. Nema više u Srbiji minimum prostora za naše ideološke i političke razlike jer Srbija propada“, kazao je Obradović.

Dodao je da je pokrenuta nova opoziciona energija u zemlji.

 

Vest preuzeta sa portala „N1 Info“