ZZJZ Vranje: Raste broj inficiranih u Pčinjskom okrugu – 164 novozaražena, u Bosilegradu jedan slučaj

4

Na području Pčinjskog okruga povećava se broj novozaraženih koronavirusom, a prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, registrovana su još 164 pozitivna od urađenih 428 uzoraka. Najviše inficiranih je i dalje u Vranju – 132, u Bujanovcu je 12 zaraženih, u Surdulici i Preševu po 7, u Vladičinom Hanu 5, a u Bosilegradu je 1 pozitivan.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano 140 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 319 pregleda, od čega je 135 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 187 pacijenata i sačinjeno je 117 RTG pluća. Urađeno je 156 antigenskih testova, od kojih je 117 pozitivno na koronavirus. Takođe, urađena su po 3 brza i PCR testa i dijagnostikovana bronhopneumonija kod 29 pacijenata, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja.

U saopštenju stoji da je u kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano 140 pacijenata. Od tog broja 128 je pozitivno na koronavirus i isto toliko pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 60. Na bolničko lečenje primljeno je 18 pacijenata, dok je otpušteno 9. Od ovog broja, 3 pacijenta su upućena na dalje lečenje u Kruševac, Leskovac i Surdulicu. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 20 slobodnih postelja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“