Niš i Vranje i dalje u vrhu po broju novozaraženih na jugu

4

Od 310 testiranih Nišlija, prema poslednjem izveštaju Doma zdravlja u ovom gradu, na kovid je pozitivno još njih 102. Više pozitivnih je u Vranju – 117, poslednji izveštaji iz Leskovca pokazuju da je još 14 Leskovčana zaraženo koronom, dok je u Pirotu za vikend zabeleženo još 7 slučajeva zaraze.

Juče su se u kovid ambulantama Doma zdravlja Niš javila 594 pacijenta, od čega se 214 njih javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju.

380 je obavilo kontrolni pregled, a lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 44 pacijenta kojima je urađena radiografija pluća.

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan, kako prenosi sajt ove ustanove, kaže da je zabrinut zbog broja pregleda u ambulantama i brojem pozitivnih, pa je zamolio građane za, kako je rekao, krajnje odgovorno ponašanje.

Najveći broj novozaraženih za poslednja 24 sata beleži se u Vranju i Pčinjskom okrugu – od 233 uzorka iz Pčinjskog okruga, 135 pozitivno na korona virus, a njih 117 je iz Vranja.

Na kovid je pozitivno i 8 osoba iz Preševa, 6 iz Surdulice i 4 iz Vladičinog Hana.

Manji broj zaraženih je u Jablaničkom okrugu i Leskovcu, u poslednja 24 sata od 98 rezultata, 20 je sa pozitivnim nalazom. Koronom je zaraženo 14 Leskovčana, 5 osoba iz Lebana i jedna iz Bojnika.

Najmanje zaraženih je u Pirotskom okrugu – za vikend je registrovano ukupno 11 pozitivnih osoba – u Pirotu 7, a u Babušnici i Beloj Palanci po 2.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“