ZZJZ Vranje: Još 74 slučaja u Pčinjskom okrugu, Bosilegrad i Surdulica bez novozaraženih

10

U Pčinjskom okrugu u protekla 24 časa Bosilegrad i Surdilica nemaju novoinficirane, dok najviše zaraženih beleži Vranje – 64, sledi Vladičin Han sa 4 i Preševo sa 3 nova slučaja, Trgovište ima 2, dok Bujanovac ima jednog novozaraženog koronavirusom.

U informaciji koju je Faru dostavio epidemilog ZZJZ Vranje Slađan Stanković, stoji da je tokom jučerašnjeg dana urađen 171 test i da je procenat pozitivnosti u Pčinjskom okrugu bio čak 43,37 ili ukupno 74 zabeležena slučaja.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 108 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 171 pregled, od kojih je 95 prvih. Uzorkovana je krv kod 110 pacijenata i sačinjena su 64 RTG pluća. Urađeno je 108 antigenskih testova, od kojih je 61 pozitivan na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 19 pacijenata.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 108 pacijenata. Od tog broja 97 je pozitivno na koronavirus, 95 ima bronhopneumoniju, dok je na kiseoniku 58 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 8, a otpušteno 7 pacijenata, od kojih je jedan transportovan za Kruševac. Trenutno su u kovid bolnicama ZC Vranje 52 slobodne postelje.

S. Aleksić (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Vest preuzeta sa portala „Far“